Hidratálás

A folyadékhiány nagyon megviselheti, anélkül hogy észrevenné. Ha szoptat, még nagyobb a folyadékigénye, úgyhogy ügyeljen rá, hogy sok folyadékot fogyasszon.
 
Kerülje a koffein tartalmú és cukrozott italokat. Mindkettő csak ahhoz vezet, hogy még kimerültebbnek érezze magát, és a koffein még át is kerülhet az anyatejjel a babába, ami nyugtalanabbá teheti. A legjobb szomjoltó a víz, úgyhogy igyon sokat belőle, napi 2-3 litert.
 
Egy egyszerű mód, hogy el ne feledje: igyon egy pohár vizet mindig, amikor csak leül etetni a kisbabát. Kerülje a nehéz ételek fogyasztását, ezek nyomasztólag hathatnak önre (például hamburger vagy pizza). Ehelyett fogyasszon könnyebb ételeket, köztük lédúsakat, mint gyümölcsök és zöldségek, egy kis tésztával.
 
Ne feledje, hogy bőrét is hidratálnia kell. Azért, hogy visszanyerje bőre hidratáltságát- és hogy szánjon egy kis időt magára, zuhanyozzon le. Amellett, hogy segít hidratálni  a bőrét, segít ellazítani a fájó izmait. Használjon lágy, hidratáló tisztítót. A JOHNSON'S® Baby fürdetők segíthetik bőre hidratálását, miközben gyengéden tisztítják azt. Ha császármetszése volt, értekezzen a védőnővel, vagy orvosával a fürdés és zuhanyzás módjáról.
 
Ne felejtsen el hidratálót használni zuhanyzás után, ami segít megtartani a nedvességet. Egy hidratáló, mint a  JOHNSON'S® Baby olaj vagy ápoló, klinikailag bizonyítottan lágy formulájával segíthet megtartani a bőr rugalmasságát.