Pelenkacsere

Sok első gyermekes szülő meglepődik, hogy mennyi pelenkát használnak naponta. Ezért, hogy megkönnyítse életét, bőven szerezzen be pelenkát, mielőtt hazaviszi a kisbabáját.
 
Mindig mossa meg a kezét, mielőtt pelenkát cserél. Fontos, hogy soha ne hagyja a gyermeket őrizetlenül a pelenkázón, ezért mindig legyenek kéznél a pelenkázás megkezdése előtt a következők:
 
 • egy tiszta pelenka
 • törlőkendő (vagy vatta és meleg víz, ha ezt jobban kedveli)
 • műanyag zacskó a használt pelenkának
 • pelenkakiütés elleni védőkrém 
 • tiszta váltóruha (szükség esetére)
 
Pelenkázási útmutató:
 
 1. Fektesse a babát vízszintes, puha és biztonságos felületre. Ha pelenkázót használ (praktikusabb balesetek elkerüléséhez!), mindig tartsa a kezét a babán. Soha ne hagyja magára, még egy pillanatra sem!
   
 2. Vegye le a pelenkát a ragasztós füleket felemelve. Hajtsa vissza magukra a füleket, így nem ragadnak hozzá semmihez (beleértve a babát is!)
   
 3. Baba törlőkendővel tisztítsa meg a pelenka alatti területet előről hátulra irányuló törlő mozdulatokkal – fiúknál és lányoknál is. Hajtsa össze a koszos kendőt és tegye oldalra. Tegyen tiszta pelenkát a baba alá.
   
 4. Használjon vékony rétegben pelenkakiütés elleni védőkrémet, hogy védőréteget képezzen a nedvesség és irritáló anyagok ellen és ezzel segítse elkerülni a pelenkakiütés kialakulását.
   
 5. A tiszta pelenkát a ragasztó fülek hátulról előre húzása után rögzítse. Legyen kényelmes és nem túl szoros.
   
 6. Végül dobja ki a koszos pelenkát és mosson újra kezet. Kész is van!