Babamasszázs

Kutatások kimutatták, hogy a masszírozás ellazítja a babákat, nyugodtabb alvást biztosít, illetve segíti emésztésüket. Válasszon  meleg, csendes szobát és hallgathatnak zenét is, kedvük szerint. A csecsemő masszázs előtt mondja el a babának, hogy szeretné megmasszírozni őt és figyelje a jelzéseit. A masszázs hossza is a babához igazodjon.
 
Testápoló vagy olaj használata segíti a súrlódás elkerülését és még kellemesebbé teszi a masszázst. Csak olyan terméket használjon, amely kellően gyengéd a baba érzékeny bőréhez. A babaolajból tegyen érme nagyságú mennyiséget a tenyerére, dörzsölje össze kezeit és kenje szét.
Próbálja ki az alábbi simogatásokat:
 
  • Pihenő kezek – kezdje a masszírozást a kezeinek gyengéd pihentetésével a baba lábain. Ez a technika használható a test bármely területének masszírozása előtt, és segít, hogy a baba érezze a biztonságot és élvezze az érintést.
  • Lábak – Egyik kezével, finoman tartsa a baba bokáját. Tegye a másik kezét a baba combjára körbefonva a lábát, majd csúsztassa a bokája felé. Ismételje, a gyengéd ritmikus mozdulatot egyik majd másik kezével.
  • Has – Ha a baba köldökcsonkja begyógyult, a has gyengéd masszírozása segíthet az emésztésben és a pocak problémáin. Kezdje azzal, hogy megérinti a baba hasát nyugodt, ellazult kézzel. Ha a baba boldog, simogassa gyengéd, lefelé vízimalom-szerű mozdulatokkal egyik, majd másik kezét cserélve.
  • Hát – Hasra fektetve masszírozza a hátát a nyakánál kezdve, egészen le a popsiig. 
 
Minél többször masszírozza a babát, annál rutinosabb lesz, ami mindkettőjüknek a legjobbat nyújtja. Az összes feléje irányuló szeretetével és figyelmével igazi kapcsolatba kerülnek.
 
Részletesebb babamasszázs útmutatóért látogasson el masszázs oldalunkra.