A vélemények megoszlottak

A vélemények megoszlottak

Az újszülöttek bőrének tisztítása kapcsán mostanáig hiányzott a fürdető termékek gyengédségét alátámasztó markáns bizonyíték a kizárólag víz használatával szemben.

 
Az egészségügyi szakemberek gyakran tapasztalatra és hagyományra támaszkodtak, amikor tanácsot adtak az anyukáknak. Egyes szakemberek bizonyítottan, kizárólag a víz, mint legkíméletesebb tisztító módszerre esküdtek, míg mások kétségbe vonták ennek hatékonyságát1. A vita évek óta tartott anélkül, hogy előrelépés történt volna.
 
Támogattuk a University of Manchester-en bőrtisztító termékekkel, újszülöttek bevonásával végzett két, eddigi legnagyobb, véletlenszerűen ellenőrzött vizsgálatot (RCT).
 
A független szakemberek által vezetett kísérletekben JOHNSON’S® Baby tisztítókat hasonlítottak össze kizárólag víz használattal, hogy tisztázzák a vitát és egy nagyon erős bizonyítékot találjanak, amiben a szakemberek és az anyukák megbízhatnak.
 
 
1. Lavender, T., Bedwell, C., Tsekiri-O’Brien, E., et al. A qualitative study exploring women’s and health professionals’ views of newborn bathing practices. Evidence Based Midwifery 2009;7(4):112–21.