Fürdető vagy víz vizsgálat

A prospektív, véletlenszerűen ellenőrzött, nem-alsóbbrendű vizsgálatban összehasonlították a JOHNSON'S® Baby TOP-TO-TOE® fürdetőnek a tisztán vízzel szembeni hatását a transz-epidermális vízveszteség tekintetében (TEWL) újszülötteknél.
 
A TEWL (a bőrön keresztüli vízvesztés) magasabb az újszülötteknél, mint az idősebb babáknál, ami azt mutatja, hogy a bőr védőrétege kevésbé érett. Ez azt jelenti, hogy az újszülöttek sokkal jobban ki vannak téve a környezeti veszélyeknek.
 
Újszülötteket (n = 307) jelöltek ki véletlenszerűen az egyes csoportokba 1:1 arányban. 2 hét elteltével a TOP-TO-TOE® fürdetőről kimutatták, hogy a vízzel szemben nem rosszabb a transz-epidermális vízveszteség értéke(12,8 g/m2/h a fürdetős csoportnál, míg a vizes csoportnál 12.5 g/m2/h, p=0.880).
 
4 hét után, a hidratáció másodlagos végpontja statisztikailag nagyobb volt a fürdetős csoportnál, de klinikailag nem jelentős mértékben. A többi másodlagos végpont esetében nem volt más jelentős különbség.
 
A vizsgálat után, a fürdetős csoport anyukái nagyobb valószínűséggel szándékoztak folytatni a fürdető használatát, mint a vizes csoport. Ez a JOHNSON'S® Baby termék előnyben részesítését jelenti.
 
Így már van bizonyíték, ami megnyugtathatja az anyukákat, hogy mindkét tisztítási módszer biztonságos, bármelyiket is választja.