Hogyan tisztítsunk

1. Nyújtson biztonságérzetet. Először engedjen meleg vizet a mosdótálba, szükség esetén adjon még hozzá melegebb vizet. Beszéljen néhány percig a babához és nyújtson biztonságérzetet. Ezután vetkőztesse le és tekerje be egy törölközőbe.
 
2. Szemek. A baba fejét tartva gyengéden mossa körbe a szemeit egy meleg vízbe mártott vattapárnával. A vattapárna használat előnye, hogy nem hullnak ki belőle szöszdarabok. Mindegyik szemre új vattapárnát használjon, és mindig a szem külső sarkától befelé törölje. Ha nem váladékos, akkor a szem területét nem kell külön megmosni.
 
3. Arc. Nedves kezével vagy mosdókesztyűt használva, mossa meg körben a baba száját, orrát és az egész arcát, középről kifelé haladva. Különösen ügyeljen a fül mögötti, az áll alatti és a nyaki redők területeire. Ne feledje: soha ne tegyen semmit a fülkagylóba és az orrba. Gyengéden simogassa szárazra.
 
4. Haj. Tartsa a babát törülközőbe betakarva, tegye a karját a háta alá, és a kezét a feje mögé. A szabad kezével nedvesítse be baba haját mosdókesztyűt használva. Vigyen fel egy kis mennyiségű gyengéd babafürdetőt, mint például a JOHNSON'S® Baby TOP-TO-TOE® Fürdető és Sampon, amely kifejezetten nem csípi a szemet, és gyengéden masszírozza át az egész fejet. A baba fejének van egy puha része (ún. lágyrészek), ahol a koponya még nem teljesen zárt. Biztonságos, ha finoman érinti és mossa ezt a területet. Öblítse le a hajat vízzel, amíg az összes fürdetőt el nem távolította. Fektesse le a kicsit, és szárítsa meg a fejét, és óvatosan tegye fel a törülköző kapucniját a fejére, hogy melegen tartsa őt. 
 
5. Pelenka alatti terület. Tartva a fejét és a törölközővel betakarva felső testét, távolítsa el a pelenkát. Mossa le a pelenka alatti területet tiszta meleg vizet és gyengéd tisztítót használva, vagy speciális összetételű baba törlőkendővel: kislánynál, törölje a területet óvatosan előröl hátrafelé. Fiúnál, mossa le a nemi szervek területét, elkerülve a fityma hátrahúzását, és szintén előröl hátrafelé törölje.
 
6. Védelem. Mielőtt felöltözteti a babát, alkalmazhat gyengéd baba bőrápolási terméket a bőr hidratálására, és kényelemben tartására. A JOHNSON'S® Baby ápoló elég gyengéd a babának. Szintén jó ötlet, ha bőrvédő krémet használ a pelenkás területen, hogy megvédje a pelenkakiütés okozói ellen. A JOHNSON'S® Baby pelenkakiütés elleni védőkrém biztosítja az gyengéd és lágy védelmet.
 
7. Öltöztetés. Most öltöztesse fel a babát és takarja be, hogy melegen tartsa. Tartsa a babát magához ölelve és élvezze az együtt töltött időt.