Hogyan fürdessük a kisbabát

Most kezdődjön a pancsolós szórakozás!
 
Kezdje csak néhány centi testhőmérsékletű (nem forró) vízzel - az ideális víz hőmérséklete 37 °C. Keverje meg a vizet a kezével, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek benne forró pontok, és mindig ellenőrizze a víz hőmérsékletét a csuklója belső részével vagy könyökhajlatával, mielőtt beleteszi a babát a vízbe.
 
Az egyik karjával gyengéden tartsa meg a baba hátát, fejét és nyakát, óvatosan helyezze bele a vízbe. Folyamatosan tartsa őt az egyik karjával miközben fürdeti a másikkal.
Kezdje óvatosan mosni a baba szemét egy tiszta, meleg vízzel megnedvesített vattával. Használjon új vattát mindegyik szemére, és mindig a szem belső sarkától kifelé törölje. Ezután vizes kezével vagy egy puha mosdókesztyűvel törölje körül a baba száját, az orrát és az egész arcát, középről kifelé haladva. Törölje le a nyakán lévő gyűrődéseket, és ne felejtse el a füle mögötti részt!
 
Csak azokat a részeket tisztítsa, amiket lehet látni; soha ne tegyen semmit a baba hallójáratába vagy orrába !
 
Fiatalabb csecsemőknél, nedvesítse be a gyermeket mosdókesztyűt használva meleg vízzel és használjon babáknak való gyengéd tisztítót, mint a JOHNSON'S® Baby TOP-TO-TOE® Fürdető és Sampon. Ha a babának több haja van, akkor lehet használni a gyengéd sampont, mint a JOHNSON'S® Baby NO MORE TEARS® ("Nincs több könnycsepp") sampon. A baba hajának megmosásához nedvesítse be a mosdókesztyűt és tegyen rá egy kis mennyiségű baba sampont vagy JOHNSON'S® Baby TOP-TO-TOE® fürdető és sampont. Masszírozza át a baba egész fejét. Ne féljen óvatosan mosni a puha részeket (ún. lágyrészeket) a baba fején.
 
Öblítse le a kesztyűt meleg vízzel. Tegyen még több vizet a mosókesztyűre, és használatával távolítsa el a sampont a baba fejéről.
 
Mossa le végül a pelenka területét. Kislányoknál tisztítsa meg a nemi szervek területét elölről hátrafelé történő mosással.
 
Fiúnál óvatosan mossa le a péniszt és a végbél területét, szintén elölről hátrafelé történő mosással, és alaposan szárítsa meg. Ne húzza hátra a fitymát.
 
Most hagyja a babát még néhány percig a kádban, hogy élvezze a meleg vizet. Általában az újszülöttek szeretik ezt a pillanatot. Locsolgassa kezével a vizet a baba testét, hogy melegen tartsa őt. Ne engedjen vizet közvetlenül a csapból, mivel a víz hőmérséklete hirtelen megváltozhat.
Legyen óvatos a baba kiemelésével a fürdőből. Karolja meg mindkét kezével a kicsi mellkasa körül a karja alatt, és ügyelve arra, hogy megtartsa a fejét, emelje őt ki a kádból, és a pelenkázóra téve gyorsan bugyolálja be egy törölközővel. Álljon meg egy pillanatra, ahogy magához öleli. Ez is egy szép pillanat a babának: érzi a melegséget, védettséget és barátságot becsomagolva a törölközőbe.
 
Szárítsa meg jól a ráncoknál, a túlzott nedvesség bőrirritációhoz vezethet. Mielőtt felöltözteti, használjon gyengéd baba hidratálót, ami segít megőrizni bőre hidratáltságát. A JOHNSON'S® Baby Ápoló klinikailag bizonyítottan gyengéd és lágy. Ha úgy gondolja, választhatja a JOHNSON'S® Baby Olajat is. Szánjon egy kis időt arra, hogy  a testápolót vagy olajat bemasszírozza a baba végtagjain, hátán és hasán, segítve így az ellazulásban.
Vigyen fel egy vékony réteg pelenka krémet, hogy segítsen megvédeni a bőrt a pelenkakiütés okozói ellen.
 
Takarja be a babát egy takaróval, hogy melegen tartsa. Most megfésülheti a haját egy puha kefével.
 
A fürdetés egy tökéletes módja annak, hogy különválassza a "tevékeny időszakot" és a "lefekvési időszakot", miközben esélye nyílik, hogy kötődjön a babához. És most a szép tiszta baba kényelmesen, barátságosan élvezi az együttlétet, körbetekerve a takarójával. Épp itt az ideje egy altatódalnak. Jó szórakozást!