Még Több Törődés

 

 

JOHNSON’S®- nál meggyőződésünk, hogy minden baba többet érdemel. Több érintést. Több szeretetteljes pillanatot. Több élményt és egészséges fejlődést. 

 

 

A hétköznapi pillanatokat érzékelik a babák 

Gondoskodás a baba egészséges fejlődéséről

 

 

Kutatások szerint a szülőtől vagy odaadó gondozótól kapott rendszeres érintés és masszázs egyéb ingerekkel kombinálva döntően befolyásolja a baba növekedését, fejlődését, kommunikációját és tanulását. Mia JOHNSON’S®- nál azt kutatjuk, hogy az érzékekre ható mindennapi tapasztalatok - mint például a fürdetés - hogyan segíthetik a babák boldog és egészséges fejlődését.

 

 

Érintés: A vizsgálatokból kiderül, hogy a rendszeres érintés és masszázs elősegítheti a baba élettani, kognitív, érzelmi és szociális fejlődését. A rendszeres babamasszázs különösen jó hatással van a kognitív teljesítményre, fokozza az éberséget és a figyelmet. Kisbabája korai érzelmi kötődése a fizikai kontaktussal kezd kiépülni és ez alapozza meg a későbbi érzelmi és intellektuális fejlődést. Hiszünk abban, hogy ez igazán különleges dolog.

 

 

Szaglás: Kisbabája már megszületése előtt – a terhesség körülbelül 28. hetében – képes a  szaglásra! Bizonyított tény, hogy a kellemes és ismerős illatok jobb kedvűvé, nyugodtabbá és éberebbé teszik a babát, az anya illata pedig csökkentheti a sírást. Mi több, az illatok az első naptól kezdve fontosak, mert az újszülöttek az összes érzékük közül főképp a szaglóérzékükre támaszkodnak.

 

 

Látás: A szemkontaktus a kommunikáció igen hatékony módja. A vizsgálatok szerint a babák születésük pillanatától kezdve szeretik azokat az arcokat nézegetni, amelyek őket figyelik, a későbbiekben ez fontos alapját képezi a társas készségek fejlődésének. Egymás szemébe nézni erős érzelmi kapcsot teremt, ezzel éreztetheti babájával, hogy szereti, és különlegesnek tartja őt.

 

 

Hallás: A kisbabák már a megszületésük előtt ismerkednek a szavakkal. Új kutatási eredmények szerint a növekvő magzat hallhatja a külvilág hangjait, és születés után lehetnek emlékei is. Ha pedig a koraszülötteknek zenét játszanak le, ez segíti evési és alvási szokásaik rendszeresítését. Mi több, azok a csecsemők, akikhez többet beszélnek, 24 hónapos korukra nagyobb szókinccsel rendelkeznek. Ha beszél kisbabájához, az jó hatással lesz a nyelvi fejlődésére. A babának való olvasás megnyugtató élményt nyújtó szokásának kialakítását soha nem lehet elég korán kezdeni!