Változó bababőr

Változó bababőr
Vizsgálatok fényt derítettek az óriási különbségre, ami a felnőtt és csecsemő bőre között tapasztalható. A csecsemő bőre sokkal „aktívabb” mint a felnőtteké – folyamatosan fejlődik gyors iramban. Sokkal sebezhetőbb az irritáló anyagok, hőmérséklet változás  és a páratartalom változás által. Ezért védeni kell a baba bőrét a környezeti változásokkal és a durva tisztítószerekkel szemben. Továbbá biztosítani kell a bőr megfelelő hidratálását, hogy megtartsuk egészséges védő szerepét a baktériumok és egyéb fertőzésekkel szemben.
 
Mivel azt tapasztalja, hogy egyre gyakrabban mossa az arcát és a kezeit, ideje áttérni olyan tisztítóra, amely gyengéden megtartja a hidratáltságot és közben lágyan tisztítja a bőrét. A JOHNSON'S® Baby hidratáló fürdető speciális összetétele babaolajat tartalmaz, ami segít a baba bőrét gyengéden tisztítani és hidratálni.
Mindig használjon hidratálót a baba fürdetését követően. A baba bőre gyorsan felveszi a vizet, de ugyanolyan gyorsan el is veszíti. Ezért jó gyakorlat a baba bőrének rendszeres hidratálása megvédve ezzel a kiszáradás ellen.
 
A bababőr egészségének figyelésére jó módszer a masszírozás. Ez lehetővé teszi, hogy végig haladjon az egész felületen és ellenőrizze a bőrszárazságot, bőrpírt vagy kidörzsöléseket. De más előnye is van: ahogy a baba növekszik, fejlődik, a masszázs segíthet a fejlődési szakaszok közötti könnyebb átmenetben. Számos mentális és fizikális előnyt jelent a cseperedő baba részére:
 
  • Lecsillapítja, ha nyugtalan – a masszázsról kimutatták, hogy csökkenti a kortizol stressz hormon keringését a véráramban.
  • Növeli a jóllét érzetét - a masszázsról kimutatták, hogy stimulálja az endorfint, ami javithatja a baba hangulatát.
  • Könnyít a bélgázok eloszlatásán és székrekedésen, valamint a hasfájáson.
  • Enyhíti a feszültséget, amit például a növekedés vagy a fogzás okozhat.
  • Ellazítja és erősíti a kar- és lábizmait.
  • Segít neki, hogy kialakíthasson önnel egy közeli és bizalmas kapcsolatot. 
A babamasszázs az ön részére is lehet nyugtató és lazító, tudva, hogy az érintése jó hatással van a babára, ami boldog és elégedett szülő érzését kelti önben. Ne feledje követni a baba jelzéseit, ami segít felismerni, hogy a pici élvezi-e a masszázst. Feltétlenül használjon olajat a masszázs könnyítésére. Jó választás a JOHNSON'S® Baby Olaj. A baba masszírozása egy csodálatos módja a kötődésnek és segít a bőr egészségének megőrzésében.
Megjegyzés: Ne masszírozza a babát, ha lázas, hasmenése van vagy hány. Oltások után is javasolt az óvatosság mert az oltás helye fájhat a babának.
 
A baba bőre gyorsan fog változni a növekedés évei során. Nagyon különbözik az önétől – különös védelemre van szüksége, hogy tiszta, hidratált és egészséges maradjon. Emlékezzen, az egészséges bőr nemcsak esztétikai kérdés. Az egészséges, megfelelően hidratált bőr védőréteget képez a baktériumok és egyéb fertőzések ellen. Tehát kezdje már most megőrizni a baba bőrének egészségét egy egész életre.

További információért a baba masszázzsal kapcsolatban, látogassa meg masszázs útmutatónkat.